Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Hadas Steiner (University at Buffalo, NY) geeft een lezing over de geschiedenis van het ecologisch denken in architectuur en stedenbouw. Ze bespreekt hoe dit concept vanuit de biologie in het architectuurdiscours geïntroduceerd werd, en hoe deze begrippen gedurende de jaren '50, '60 en '70 verschillend werden geïnterpreteerd en ingezet door architecten als Alison en Peter Smithson of John McHale. Ze zal onder meer ingaan op de ornithologische architectuur van Cedric Price, die de volière van de London Zoo ontwierp.

datum
13/12/2018
tijd
20:00 – 21:30
taal
Engels
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite

19.30 - 21.00 Performing The Data Drive

19:30-21:00 Boekpresentatie: Palermo Atlas Manifesta 12

Museum gratis van 17:00 tot 21:00

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75

Hadas Steiner

Hadas Steiner is Associate Professor aan de School of Architecture and Planning van de University at Buffalo. Haar onderzoek richt zich op de kruisbestuivingen van technologische, wetenschappelijke en culture aspecten van de na-oorlogse architectuur. Ze is auteur van Beyond Archigram: the Structure of Circulation (2008), de eerste studie naar de voorgeschiedenis van digitale representatie die zich richt op Archigram, het tijdschrift dat tussen 1961 en 1970 onregelmatig in London verscheen en was vernoemd naar het architectencollectief dat het uitgaf.

Steiner werkt momenteel aan een manuscript dat een historische analyse biedt van de veranderende betekenis van de termen 'habitat' en 'ecologie' in het architectuurdiscours — van het gefaalde 'Chartre de l'Habitat', geïntroduceerd door Le Corbusier tijdens de zevende CIAM-bijeenkomst in 1949, tot aan het werk van John McHale in de jaren '70. Haar lezing in Het Nieuwe Instituut is onderdeel van het discursieve programma rondom Habitat: Expanding Architecture.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.00 een lichte vegetarische maaltijd aan. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.