Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Samen met TU Delft organiseert het Jaap Bakema Study Centre een onderzoeks- en archiefseminar met Leonardo Zuccaro Marchi en Elisa Dainese, waarop tevens het nieuwe PhD-programma Architecture and Democracy zal worden aangekondigd.

Tijdens het seminar zullen Leonardo Zuccaro Marchi, auteur van de publicatie The Heart of the City (Routledge, 2018), en Elisa Dainese (winnaar van de Bruno Zevi Prize 2017 en verbonden aan Dalhousie University) presentaties geven over de oorsprong en geschiedenis van het begrip 'habitat' in de moderne architectuur. Vervolgens zullen zij met Dirk van den Heuvel in gesprek gaan over de raakvlakken tussen het onderzoeksprogramma Architectuur van de TU Delft, historische bronnen en archiefmateriaal, en publiekstentoonstellingen en -programma's. 

Programma

14.00 - 14.30 Welkomstwoord en inleiding door Dirk van den Heuvel, Universitair Hoofdocent aan de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft en hoofd van het Jaap Bakema Study Centre.

14.30 - 15.30 Presentaties van Leonardo Zuccaro Marchi en Elisa Dainese.

15.30 - 16.00 Gesprek over over de raakvlakken tussen het onderzoeksprogramma Architectuur van de TU Delft, historische bronnen en archiefmateriaal, en publiekstentoonstellingen en -programma's. 

16.00 - 17.00 Rondleiding door de tentoonstellingen en het archief van Het Nieuwe Instituut.
datum
01/11/2018
tijd
14:00 – 17:00
taal
Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Aantal plaatsen is beperkt, aanmelding verloopt via de TU Delft.  Bij interesse kunt u contact opnemen met Janno Martens: j.martens@hetnieuweinstituut.nl