Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Als onderdeel van het discursieve programma rondom Habitat: Expanding Architecture geeft Alessandra Ponte een lezing over het concept ‘totaalomgeving’ en de relatie met energielandschappen en megastructuren in Canada. Ze zal zich richten op mijnbouw in een regio op de grens tussen Labrador en Quebec, die na de Tweede Wereldoorlog werd ontwikkeld en waar een modelstad is gerealiseerd met een megastructuur die het klimaat reguleert.
datum
25/10/2018
tijd
19:30 – 20:30
taal
Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75
Thursday Bite€ 7,50

Alessandra Ponte

Alessandra Ponte is hoogleraar Architectuur aan de École d’architecture at the Université de Montreal. In de afgelopen acht jaar was ze verantwoordelijk voor het Phyllis Lambert International Seminar, een jaarlijks evenement dat hedendaagse onderwerpen in landschap en architectuur aankaart. In 2009 cureerde ze de tentoonstelling Total Environment: Montreal 1965-1975 (Canadian Center for Architecture, Montreal).

Matters of Extraction onderdeel van het Total Space programma.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via het Thursday Night Live! event van deze avond.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.